Van Sneeuw naar de Zon #UX

Door Mastha-Hacker op vrijdag 22 juli 2011 09:29 - Reacties (23)
Categorie: iWorld, Views: 4.080

WAARSCHUWING!!
Deze post heeft een hoog Apple-Fanboy gehalte. Kun je daar niet tegen, of heb je daar problemen mee, lees deze post dan niet!

http://nentjes-computing.nl/PhotosTweakers/iBlog/SnowVsLion.png


Van Sneeuw naar de Zon. Waar gaat dat over zou je denken.

Het gaat over ene woensdag 20 juli 2011. De dag waar vele Apple-fanaten naar uitkeken. Mac OS X Snow Leopard mocht eindelijk via de Mac App Store vervangen worden door Mac OS X Lion.

Om exact 14.30 werd OSX Lion vrijgegeven.
14.31 kwam dat bericht op GoT.
14.32 was bij mij de download gestart.
16.17 draaide OSX Lion op mijn Air!

1 uur en 3 kwartier was er voor nodig om mijn laptop geüpgraded te krijgen. Ik moet zeggen dat ik dit anders mee heb gemaakt. Bijvoorbeeld 1 dag om te upgraden van Windows XP naar Windows Vista... (Deze tijd is inclusief drivers vinden, downloaden, instellen en installeren van de software die verouderd is na de upgrade)

Het was na de installatie wel hardlopen om de bus te halen. Die wacht eigenlijk nooit op mij. Eindelijk thuis aan gekomen, was ik gelijk naar Safari gegaan => http://developer.apple.com/iCloud. Zoals meer mensen hier weten, is iCloud op je Mac pas beschikbaar vanaf 10.7.0. iTunes moest opnieuw geļnstalleerd worden. XCode moest opnieuw gedownload en geļnstalleerd worden, en eindelijk kon het iCloud Control Panel gedownload worden.

Nadat ik iTunes, XCode en iCloud had geļnstalleerd was ik begonnen met iCloud in te stellen. Dat kostte mij 2 minuten en mijn Air zat ook in de Cloud! :)

Momenteel ben ik nu 2 dagen in de wolken en werk ik nu 2 dagen op OSX Lion. Apple heeft mij alweer verbaasd. Het mooie van Apple is, dat Apple mij rustig weet te houden. Ik heb achter mijn Windows 7 laptop toch al vele woede uitbarstingen tegen mijn laptop gehad. Tis jammer dat ie zo duur was, anders had die waarschijnlijk al wel kennis gemaakt met mijn gooi technieken.

Hoe krijgt Apple het voor elkaar om mij zo rustig te houden? Ik denk dat dat maar op 1 punt uit komt. Een punt waardoor ELKE gebruiker zich op zijn gemak voelt en een held voelt als daar aan voldaan wordt:

#UX


Wat is #UX? Dat is een vraag wat elke ontwikkelaar zich af moet vragen tijdens zijn ontwikkelfase.

Echte #UX is een systeem zonder handleiding. Een systeem zonder FAQ. Een systeem zoals elk systeem zou moeten zijn. Je gaat erachter zitten, en je voelt je een HELD!
Mac OS X Lion voldoet daar ook aan. Voel het magische gevoel als je met je vingers over het trackpad slide.. Voel het magische gevoel van de Magic Mouse!
Een slide, en er veranderd van alles. Een punch, en je ziet je bureaublad! Zie hoe soepel het gaat. Hoe vloeiend de beelden heen en weer vliegen. En dat met een simpele vingerbeweging.

Dat is Apple.

http://nentjes-computing.nl/PhotosTweakers/iBlog/apple_love_by_NaturalStoned.png


Eerst weer verder met #UX. #UX is de Twitter-Hashtag van "User Experience". Mijn eerste aanvaring met #UX was op het eerste Tweakers.Net Developer Summit. Ene @aral (Aral Balkan) hield een presentatie over #UX. Hij liet de verschillen zien tussen #UX en UserUnfriendly.

Nu weer terug naar Apple/Mac OS X Lion. Waarom heb ik voor Apple gekozen? Vanwege de #UX. Wat is er nu fijner dan 3 klikken te hoeven doen voor een upgrade van Snow Leopard naar Lion? Wat is er nu makkelijker dan maar 3 programma's opnieuw te hoeven installeren vanwege de "comptabiliteit" met het nieuwe systeem?

Wat is er nu fijner dan een dun, maar zeer solide laptop? Die 10x lichter is, en dezelfde prestatie's heeft als mijn vorige, 2 jaar oude, 17" Medion laptop? Oke. De hardeschijf is een stuk kleiner, maar toch is mijn Air ook een heel stuk sneller. Mijn huidige Windows 7 Medion laptop heeft meer processorkracht. Toch is mijn Air meer dan een keer zo snel in gebruik.

Conclusie
Laat mij maar de jongen zijn met een laptop die niets kan!
Ik zal een reactie van de FrontPage quoten:
quote: Windowsfreak
Het enige juiste antwoord is: "Klopt, dat kan niet, wij kiezen onze telefoon omdat hij gebruiksvriendelijk is, niet omdat die flexibel en open is, daar heb je Android voor."
Indien je geen Apple-Freak bent, hoef je mij en mijn dierbare systeem niet af te zeiken. Laat mij dan gewoon in mijn waan, en denk dat jij het beter voor elkaar hebt dan mij.

Steve Jobs (R.I.P.) en Apple: Bedankt voor de nieuwe ervaring!

Volgende: Domotica: Hoe het begon 02-'17 Domotica: Hoe het begon
Volgende: Tweakblog 07-'11 Tweakblog

Reacties


Door Tweakers user Dooievriend, vrijdag 22 juli 2011 09:57

Deze post is niet bedoelt als een aanval richting Windows freaks.
Wat is het dan wel?
1 groot verschil tussen mij en tussen jou Windows-freak is, dat ik 100% altijd kan blijven werken, en dat kun jij niet garanderen.
Los van alle spelfouten is dit gewoon fanboyistisch gezever. Move along, there's nothing to see here...

Door Tweakers user Monsie, vrijdag 22 juli 2011 09:57

Lekker apple fanboy gehalte. Ik heb nu sinds een week na 5 jaar weer eens een Windows laptop en dit werkt opzich ook prima.

Maar ik mis mijn mac toch wel een beetje :)

Ik vind de quote echt fantastisch, zo heb ik er nog nooit tegen aan gekeken.

Door Tweakers user Mastha-Hacker, vrijdag 22 juli 2011 10:02

Dooievriend schreef op vrijdag 22 juli 2011 @ 09:57:
[...]


Wat is het dan wel?


[...]


Los van alle spelfouten is dit gewoon fanboyistisch gezever. Move along, there's nothing to see here...
Indien je geen Apple-Freak bent, hoef je ons en ons dierbare systeem niet af te zeiken. Laat ons dan gewoon in onze waan, en denk dat jij het beter voor elkaar hebt dan mij.
Zoals ik ook in het artikel had beschreven..

In een Windows-freak artikel ga ik toch ook niet gooien met "fanboyistisch gezever"??

EDIT: Ik kan zo niet de spelfouten vinden. Wel zinsopbouw die je 3x moet lezen om te snappen..

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 juli 2011 10:06]


Door Tweakers user Timv37, vrijdag 22 juli 2011 10:02

Los van alle spelfouten is dit gewoon fanboyistisch gezever. Move along, there's nothing to see here...
Amen. :/

Door Tweakers user 4ourty2, vrijdag 22 juli 2011 10:08

Het enige juiste antwoord is: "Klopt, dat kan niet, wij kiezen onze telefoon omdat hij gebruiksvriendelijk is, niet omdat die flexibel en open is, daar heb je Android voor."
Prachtige quote alleen klopt het niet. Ik heb iphones en android telefoons gehad en qua gebruiksvriendelijkheid zijn ze gelijk. Ik durf zelfs te stellen dat android gebruiksvriendelijker is omdat men geen itunes nodig heeft..

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 juli 2011 10:09]


Door Tweakers user Mastha-Hacker, vrijdag 22 juli 2011 10:14

UlyssesNL schreef op vrijdag 22 juli 2011 @ 10:08:
[...]


Prachtige quote alleen klopt het niet. Ik heb iphones en android telefoons gehad en qua gebruiksvriendelijkheid zijn ze gelijk. Ik durf zelfs te stellen dat android gebruiksvriendelijker is omdat men geen itunes nodig heeft..
Het is een quote van een Windows/Android freak.. En met de komst van iOS 5 ben je ook geen iTunes meer nodig.. ;)

Door Tweakers user foetus_, vrijdag 22 juli 2011 10:27

om misselijk van te worden dit soort posts.
laat het raaskallen, de bullshit en het fanatieke gelovige weg en hier schiet niets van over..

Voel me bijna beschaamd dat ik een Apple bezit als ik dit lees..

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 22 juli 2011 10:37

precies, zie je toch weer wel dat Apple ook ruim afkijkt van zijn concurrenten :P
maarre op zich wel een leuke blog, ik heb met beide systemen ruim gewerkt en op beide mobiele platformen ontwikkeld, en dan snap ik eigenlijk een aantal dingen niet echt :
Bijvoorbeeld 1 dag om te upgraden van Windows XP naar Windows Vista
Ik had dat toen in een paar uur werkend, dus dat was ook mogelijk.. de vraag ligt dan misschien aan de kunde van de gebruiker zelf ?
1 groot verschil tussen mij en tussen jou Windows-freak is, dat ik 100% altijd kan blijven werken, en dat kun jij niet garanderen.
neme een Imac mini, neme Xcode, neme 15 medium-sized openstaande projecten == compleet onbruikbare ontwikkelplatform... En toch echt wel een scenario dat ruim voorkomt in een beetje serieuze mobile ontwikkel-toko...
Die 10x lichter is, en dezelfde prestatie's heeft als mijn vorige 17" Medion laptop? Oke. De hardeschijf is een stuk kleiner, maar toch is mijn Air ook een heel stuk sneller.
goh, je nieuw air vergelijken met een x aantal jaren oude laptop... en nu moet je je eens voorstellen hoe snel een op hetzelfde moment uitgebracht laptop als jou air is tov van je air... misschien geen 10x, maar een goede 3-4x kan gemakkelijk...

Door Tweakers user Mastha-Hacker, vrijdag 22 juli 2011 10:46

Ik had dat toen in een paar uur werkend, dus dat was ook mogelijk.. de vraag ligt dan misschien aan de kunde van de gebruiker zelf ?
Die dag is inclusief software + drivers installeren. dus van een werkende xp naar een werkende vista, zoals de XP was.
neme een Imac mini, neme Xcode, neme 15 medium-sized openstaande projecten == compleet onbruikbare ontwikkelplatform... En toch echt wel een scenario dat ruim voorkomt in een beetje serieuze mobile ontwikkel-toko...
En ervaring met zoveel XCode projecten tegelijk heb ik nooit gehad.. wel 10-15 programma's tegelijk open. (Dreamweaver, Photoshop, Final Cut Studio X, XCode en de standaard software) En dat wou prima..
goh, je nieuw air vergelijken met een x aantal jaren oude laptop... en nu moet je je eens voorstellen hoe snel een op hetzelfde moment uitgebracht laptop als jou air is tov van je air... misschien geen 10x, maar een goede 3-4x kan gemakkelijk...
Die windows laptop was 2 jaar oud. En de huidige laptop is wat sneller qua processorkracht, maar trager in het gebruik..

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 juli 2011 10:48]


Door Tweakers user Steffannnn, vrijdag 22 juli 2011 10:56

Het zal aan mij liggen, maar ik heb nog geen goed woord voor Lion over. Ik weet niet wat de testers gedaan hebben, maar ik ben in een paar uur tegen drie dingen aangelopen. Een dock dat na de eerste keer opstarten er zomaar mee ophield, Safari die half bleef hangen in een half uitgezoomde stand en het switchen naar het dashboard terwijl m'n mac ergens(??) mee bezig was leverde me een mooi wit scherm met cursor op , waar ik niks mee kon en niet meer vandaan kon...

Tot zover mijn geweldige ervaring met OS X Lion.

Door Tweakers user snoepkast, vrijdag 22 juli 2011 11:13

Ik zelf ben nog niet overgestapt, moet eerst nog een opwaardeer kaart halen (geen creditcard aanwezig hier). Het eerste wat mij bij alle reviews opvalt is dat het allemaal heel erg iOS achtig is allemaal en weet nog niet zeker of ik het omgekeerde scrollen wel zo een succes ga vinden. Verder de mankementen zoals boven mij beschreven kan ik dus nog niks over zeggen aangezien ik het nog niet draai.

Over het stukje;
Laat hem lekker tevreden zijn! Ik moet zeggen dat ik het wel eens ben dat Mac sneller in gebruik is te nemen en dat zelfs Windows op een Mac installeren makkelijker is dan Windows op een niet Apple pc installeren, hier zouden andere fabrikanten wel een voorbeeld aan kunnen nemen. Ook het installeren via de .app mappen is een verbetering tov Windows, maar over het algemeen draait op mijn MacBook Pro beide OS'en even snel en moet ik eerlijk toegeven dat Windows betere mouse-support heeft (al schijnt dit ook te zijn verholpen in Lion).

Over het fanboyisme;
Sommige mensen hebben een uitgesproken mening en om hier nou zo op te gaan zitten zeiken via een internet pagina vind ik een beetje jammer. Hij schrijft gewoon een blogje met zijn mening en hoe hij de upgrade heeft ervaren. Kan je hier niet mee omgaan dan moet je het niet lezen. De discussie is toch eindeloos en je schiet er niks mee op... Kortom learn to let go ;)

Door Tweakers user IStealYourGun, vrijdag 22 juli 2011 11:23

Mijn persoonlijk #UX is toch niet zo positief me OS X. En dat zeg ik niet als Windows fan.
Ik gebruik dagelijks Windows en GNU Linux en kan beide wel appreciėren. (toegeven linux meer dan windows)

Als ik met Apple moet werken dan merk ik vaak op dat de meest simpele dingen gewoon niet lukken omdat OS X je dwingt die anders te doen: Op hun manier. Ik betrap er mij dan vaak op dat ik gewoon de terminal open en die gebruik omdat dit toch dicht bij *nix staat.

Dat je een systeem kan installeren en upgraden in enkele klikken boeit mij persoonlijk niet, dat is ook zo bij Ubuntu Linux, maar dat is niet echt een argument om dat systeem te nemen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 juli 2011 11:24]Door Tweakers user Ivos, vrijdag 22 juli 2011 12:52

Stukje dat vooral getuigd van arrogantie ("dat ik 100% altijd kan blijven werken, en dat kun jij niet garanderen"...). Gelukkig zijn er bij de reageerders ook genoeg apple bezitters die wel pragmatisch kunnen denken en Apples gewoon zien als een goede oplossing voor een aantal computertaken, net zoals een moderne windows pc dat voor sommige taken kan zijn.

@Snoepkast: een dergelijk blog schrijven mag zeker, maar je weet dat ook meteen dat er dergelijke reacties volgen. Als je je stoort aan die reageerders, raad ik je toch aan je eigen advies te volgen: Kortom learn to let go :)

Door Tweakers user AlexV, vrijdag 22 juli 2011 13:33

Mastha-Hacker schreef op vrijdag 22 juli 2011 @ 10:02:
EDIT: Ik kan zo niet de spelfouten vinden. Wel zinsopbouw die je 3x moet lezen om te snappen..
Het gaat over ene Woensdag 20 Juli 2011.
Dagen en maanden schrijven wij zonder hoofdletters.
De dag waar vele Apple-fanaten naar uit keken.
'uit' en 'keken' aan elkaar schrijven.
Dat koste mij 2 minuten, en mijn Air zat ook in de Cloud! :)
Kosten is het werkwoord, hij kost is de tegenwoordige tijd, dus hij kostte is de verleden tijd.
Tis jammer dat ie zo duur was, anders had die waarschijnlijk al wel kennis gemaakt met mijn gooi-technieken.
Gooitechniek mag zonder streepje.
Om maar wat te noemen.

Verder lopen je zinnen ook niet altijd even lekker met de komma's en dergelijke ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 juli 2011 13:33]


Door Tweakers user Remz, vrijdag 22 juli 2011 13:51

Dit is geen directe flame naar Apple gebruikers, maar meer naar jou.

Apple maakt inderdaad mooie producten. Ik ben helemaal weg van de combinatie iPhone/iPad met een AirPort.

Om nou Windows gebruikers te gaan afzeiken is nou ook weer een beetje teveel van het goede.

1 dag om te upgraden op Windows? Hoeveel kan je fout doen, alles staat perfect uitgelegd in de installatie, en alles gaat redelijk snel. Ik heb op deze PC(zonder ssd) Windows 7 geļnstalleerd binnen een half uurtje.

Dan over jou vergelijking van een Macbook Air met een medion laptop. Sinds wanneer is een Air verkrijgbaar met een 17'' scherm? Het verschil tussen 13'' en 17'' is groot, en qua gewicht al helemaal. Een vergelijking van een Macbook Air en een oude medion laptop is hetzelfde als een Nokia 3310 vergelijken met een Samsung Galaxy S.
Ooit gehoord van de Wet van Moore?

En over je bullshit met stabiliteit van een Windows systeem of een Mac systeem. Ik heb vaak genoeg bij mij studie ervaren dat een Macbook vastliep of kuren toonde. Zo zat ik een keer in een hoorcollege, een studiegenoot ze Macbook liep vast uit het niets, videokaart stopte er mee, stilstaand beeld en allemaal artifacts. Terwijl de rest van de studiegenoten(ongeveer 10+ met allemaal Windows) rustig zaten door te werken.

Altijd leuk deze berichten te lezen hoe dit soort personen nooit goed nadenken voordat ze iets zeggen.

"Mac heeft nooit virussen" Nee, dat komt omdat MacOS niet eens bij de populariteit van Windows kan komen, en daarom niet interessant is voor hackers.

"Mac crasht nooit" Zelfde verhaal, je ziet 10x meer Windows systemen, en dus zal je ook 10x meer crashes zien.

"Mac is zo gebruiksvriendelijk" Als ik op een Mac ga, dan ben ik me dood aan het zoeken waar alles staat, puur omdat ik vanaf Windows kom. Hier is dus niet aan gedacht en is totaal niet gebruiksvriendelijk voor de van oorsprong Windows gebruiker.
Deze post is niet bedoelt als een aanval richting Windows freaks.
Ik heb dit gelezen, je bedoelt het misschien niet als een aanval, maar het is het wel, en daarom zal ik ook reageren om jou misschien duidelijk te maken dat er andere kanten zijn.

Ik zelf ben in het bezit van een Airport, iPad, iPod Touch. Allemaal pracht spul, maar ik heb nooit gesnapt dat mensen niet verder kunnen kijken dan Apple, en puur omdat ze lezen op internet dat Windows crap is(in de ogen van Apple gebruikers) dat ze dit overnemen.

Ik zou nooit mijn argumenten over een Mac kunnen geven als ik zelf er geen goede ervaring mee had.

Door Tweakers user Mastha-Hacker, vrijdag 22 juli 2011 14:08

Remzz schreef op vrijdag 22 juli 2011 @ 13:51:
Dit is geen directe flame naar Apple gebruikers, maar meer naar jou.

Apple maakt inderdaad mooie producten. Ik ben helemaal weg van de combinatie iPhone/iPad met een AirPort.

Om nou Windows gebruikers te gaan afzeiken is nou ook weer een beetje teveel van het goede.


[...]


Ik heb dit gelezen, je bedoelt het misschien niet als een aanval, maar het is het wel, en daarom zal ik ook reageren om jou misschien duidelijk te maken dat er andere kanten zijn.

Ik zelf ben in het bezit van een Airport, iPad, iPod Touch. Allemaal pracht spul, maar ik heb nooit gesnapt dat mensen niet verder kunnen kijken dan Apple, en puur omdat ze lezen op internet dat Windows crap is(in de ogen van Apple gebruikers) dat ze dit overnemen.

Ik zou nooit mijn argumenten over een Mac kunnen geven als ik zelf er geen goede ervaring mee had.
Thnx voor de flame! Ik heb speciaal voor jou en nog wat anderen de post een keer doorgelezen, wat veranderd, en wat dingen duidelijker geformuleerd.

Over de vergelijking oude Medion/Air. Die mag. Namelijk bijna dezelfde specs ;)

En ik heb lang genoeg met beide systemen gewerkt om deze uitspraken te kunnen doen.

Ik heb het aantal crashes van mijn Mac, die ik per week even veel gebruik als dat ik bij mijn medion deed, nog niet op 1 hand kunnen tellen. (nog geen 1 crash dus)

Het aantal crashes van mijn Medion kan ik niet meer op 4 handen tellen. Laat staan het aantal herinstallatie's dat ik van een Windows-pc moest doen. Ik weet ook dat ik per Windows pc toch minstens een halve dag bezig was. En een dag inclusief back-ups etc.

Je mag zeggen dat het aan de gebruiker ligt, maar tis wel raar dat het wel op mijn windows laptops gebeurt, en niet op mijn Mac's.....

En overnemen van deze teksten? Deze post is 99% eigen ervaringen! ;) Dus denk JIJ eens goed na over wat je typt... Zou er wel een kern van waarheid in kunnen zitten? Zijn dit niet MIJN ervaringen? Of mag de vrijheid van meningsuiting niet meer? Mag je niet meer je liefde voor Apple kwijt op het internet? Mag je niet zeggen dat je Windows een slecht systeem vindt?

Andersom kan het altijd wel.. Toch raar.. Ik denk dat ik de kronkel dan mis..

@AlexV Thnx! Ik heb die foutjes eruit gehaald, en de post nog n x doorgelezen ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 juli 2011 14:10]


Door Tweakers user wheez50, vrijdag 22 juli 2011 16:14

gheghe - windows xp sp2 upgrade kostte me destijds inderdaad twee uur en een reboot. Oh wacht. Mijn pc was ook maar een p4 met 768 mb geheugen...

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 22 juli 2011 16:24

Andersom kan het altijd wel.. Toch raar.. Ik denk dat ik de kronkel dan mis..
sorry maar daar sla je de plank compleet mis... Tuurlijk kan het, jij doet het toch ook ? Of bedoel je dan dat er op gereageerd wordt ? Net zoals er op gereageerd wordt als je je voorliefde voor Windows, of voor Linux, of voor Android, of voor Symbian, of voor PalmOS enz enz toont ?
Ik denk wel dat je iets mist jah, maar weet niet of het specifiek de kronkel is die je aankaart...

Door Tweakers user Hamed, vrijdag 22 juli 2011 18:14

Sommige mensen blijven maar zeiken. OS X is leuk. Windows ook. Ik heb ze alle 2. Wat ik niet met OS X kan doen, doe ik met Windows ( Alleen gamen). En nee ik ben geen Apple FanBoy. Heb gewoon de beste van 2 werelden :)

Lion loopt tot nu toe goed en is zeker ¤23,99 waard.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 juli 2011 18:14]


Door Tweakers user Voxyn, vrijdag 22 juli 2011 20:01

1 uur en 3 kwartier was er voor nodig om mijn laptop geüpgraded te krijgen. Ik moet zeggen dat ik dit anders mee heb gemaakt. Bijvoorbeeld 1 dag om te upgraden van Windows XP naar Windows Vista... (Deze tijd is inclusief drivers vinden, downloaden, instellen en installeren van de software die verouderd is na de upgrade)
Je moest eerst uitvinden hoe je een computer aandoet?
Laat mij maar de jongen zijn met een laptop die niets kan! 1 groot verschil tussen mij en tussen jou Windows-freak is, dat ik 100% altijd kan blijven werken.
:') Hier ga ik niet eens op reageren...

Door Tweakers user Korben, maandag 25 juli 2011 14:39

Hamed schreef op vrijdag 22 juli 2011 @ 18:14:
Wat ik niet met OS X kan doen, doe ik met Windows ( Alleen gamen).
Op de achtergrond kun je de OP horen huilen... Wat je niet met OS X kan doen. Dat bestaat toch niet? Je zegt dus dat je met Windows alles kunt, maar met OS X niet alles. Dit is nou hoe de gemiddelde gebruiker het ervaart.

Door Tweakers user Hamed, dinsdag 26 juli 2011 15:56

Op de achtergrond kun je de OP horen huilen... Wat je niet met OS X kan doen. Dat bestaat toch niet? Je zegt dus dat je met Windows alles kunt, maar met OS X niet alles. Dit is nou hoe de gemiddelde gebruiker het ervaart.
Bestaat zeker en dat is Gamen. Ik heb niks tegen Apple of Microsoft. Ben zeer tevreden met wat ze leveren. Jaren lang met Windows XP gewerkt zonder enige problemen. Er zijn nog genoeg bedrijven die nog steeds met XP werken. W7 is gewoon goed maar moet zich nog zakelijk bewijzen. Wat ik wel vind is dat Apple spullen erg duur zijn. Ik ken ook genoeg jongen die zich wat menen omdat ze een Apple hebben. Zoals ik al hierboven zei, heb gewoon de beste van 2 werelden en mij hoor je nergens over klagen :) Ik geniet van ze alle 2 en als je er niet tegen kan dan rot maar op. Ik ben niet een Apple-Fanboy of MS-Fanboy.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 juli 2011 19:16]


Reageren is niet meer mogelijk